Rijkswaterstaat en SAAone tekenen DBFM-contract A1/A6

12 December 2012

Rijkswaterstaat en het consortium SAAone hebben op woensdag 12 december het eerste DBFM-contract (Design, Build, Finance and Maintain) van de weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere getekend. Het gaat om de realisatie van de weguitbreiding A1/A6 Diemen – Almere Havendreef. Het contract heeft een nominale waarde van ruim 1 miljard euro.

De contract ondertekening is de eerste stap na de voorlopige gunning en selectie van het consortium SAAone in november. Na de contract ondertekening volgt nog de Financial Close in het eerste kwartaal van 2013. Op de Financial Close moet SAAone de financiering van het project definitief rond maken. Daarna begint SAAone met de voorbereidingen op de werkzaamheden. De start van de realisatie staat gepland voor 2014.

Het project A1/A6 Diemen – Almere Havendreef is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol–Amsterdam–Almere (SAA). De ondertekening van het eerste DBFM-contract binnen SAA markeert een belangrijke stap in het verbreden van de (drukke) snelwegen op dit traject de komende jaren. Waardoor de regio bereikbaar blijft. Tegelijkertijd verbetert Rijkswaterstaat de leefbaarheid langs de snelwegen. De werkzaamheden duren tot 2020.